luni, 21 iulie 2014

ASOCIAŢIA R E A C T

          În ziua de 17 iulie 2014, cu ocazia şedinţei lunare a Protopopiatului Ortodox Avrig, am avut din partea Arhiepiscopiei Sibiului pe părintele Consilier în probleme de Asistenţă Socială Nicolae Rusu, alături de „Asociaţia React” http://asociatiareact.ro/en/ care urmăreşte să identifice „resurse locale care prin soluţii inovatoare mobilizează comunitatea să adopte un comportament responsabil şi solidar ... care generează schimbări pozitive şi durabile pentru societate”.
A fost prezentată Campania Naţională pentru donare de sânge fără tichetele de masă a Centrului Mobil de donare sânge Târgu Mureş alături de condiţiile pe care trebuie să le întâlnească donatorii potenţiali.
 „Îmbunătăţirea stocurilor sanguine şi a sistemului transfuzional este angajamentul nostru pe termen lung”. „O şansă pentru o viaţă” amplu program naţional de donare de sânge prin sensibilizarea publicului în privinţa importanţei donării. „În 2013 am colectat 5000 litri de sânge de la 10300 de cetăţeni care, prin sângele donat, au contribuit la salvarea a peste 20000 de vieţi omeneştihttp://www.pentruviata.org/ .
         
A fost prezentat Proiectul Controlin http://www.controlin.ro/ care vine în sprijinul pacienţilor cu diabet ajutându-i să îşi monitorizeze mai bine glicemia. Când diabetul este diagnosticat la persoanele cu o vârstă mai mică de 40 de ani, speranţa lor de viaţă scade cu aproape 20 de ani. Din punct de vedere medical, pacientul cu diabet are un risc de două ori mai mare faţă de o persoană sănătoasă, de a dezvolta boli cardiovasculare – de la hipertensiune, atac vascular cerebral până la infarct miocardic.
„O viaţă poate depinde de tine” educă şi responsabilizează publicul privind acordarea primului ajutor în situaţii de urgenţă. Toate cursurile de prim ajutor organizate de noi sunt gratuite şi practice. Toţi participanţii exersează manevrele pe manechine speciale sub atenta îndrumare a instructorilor din cadrul IGSU. „În 3 minute, o persoană în stop cardio-respirator moare dacă nu i se acordă primul ajutor ... timpul mediu de răspuns al echipelor de intervenţie este de aproximativ 8 minute în urban şi 12 minute în rural”. „Este vitală cunoaşterea manevrelor de prim-ajutor: în 1-2 minute, printr-o manevră de prim ajutor bine executată, un om poate salva o viaţă” http://www.salvez.ro/ .
           

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu