marți, 17 septembrie 2013

Început de an școlar la Liceul Teoretic ”Gheorghe Lazăr” din Avrig

de Pr. Protopop Vasile Gafton





Pentru elevii și cadrele didactice ai Liceului din Avrig, liceu care poartă numele marelui cărturar al neamului românesc născut în localitatea situată la poalele muntelui Suru, începutul anului școlar 2013-2014 s-a desfășurat într-un cadru marcat de o emoție specială. Este vorba despre emoția generată de inaugurarea noului corp de clădire, respectiv, corpul C, în care se vor desfășura începând de anul acesta cursurile claselor liceale.
Evenimentul de început de an școlar a debutat cu intonarea imnului național și cu o slujbă de binecuvântare oficiată de preoții de la biserica ”Adormirea Maicii Domnului” din localitate: protopopul Protopopiatului Avrig, Pr. Vasile Gafton și preotul Ioan Chidu.
Apoi, a luat cuvântul directorul liceului, profesorul Marius Novac, adresând celor prezenți un mesaj deosebit. Printre altele, directorul instituției de învățământ a spus:
Aşa după cum puteţi vedea,  deschidem astăzi un nou sediu al liceului nostru, o clădire nouă, modernă, care oferă elevilor şi cadrelor didactice posibilităţi de creştere semnificativă a actului educaţional dar şi al capacităţii bazei materiale.
          Noul sediu pe care azi îl inaugurăm este rodul unui efort colectiv de mulţi ani, al unui proiect european început în timpul mandatului de primar al domnului Gheorghe Frăticiu, apoi preluat, susţinut şi îndeplinmit în timpul administraţiei domnului primar Arnold Klingeis.
          Acest proiect cuprinde construirea acestui nou corp de clădire cu 7 săli de clasă, 3 laboratoare de fizică, biologie şi chimie, o bibliotecă modernă şi un centru de documentare şi informare, 10 cabinete didactice şi două terenuri de sport în aer liber.
          Voi elevii liceului aveţi posibilitatea să învăţaţi în cele mai bune condiţii. Noi profesorii vostrii, conducerea liceului şi administraţia locală, v-am oferit această posibilitate de afirmare şi reuşită. Aveţi viitorul în propriile voastre mâini, aveţi toate condiţiile de reuşită, folosiţi toate acestea pentru împlinirea voastră şcolară, pentru reuşita voastră în viaţă. Suntem alături de voi!!!
Au mai participat la eveniment primarul orașului Avrig, Arnold Klingeis și senatorul Nicolae Neagu, care, de asemenea, au adresat celor prezenți câteva cuvinte cu un bogat conținut de sensibilitate, Dl. Costin Bădilă, membru în Consiliul Local, reprezentanți ai părinților și alții.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu