miercuri, 8 mai 2013

Bucuria de a fi creştin I

de Lucian Olaru





            Programul catehetic „Hristos împărtăşit copiilor” a continuat şi anul acesta printr-un nou concurs intitulat „Bucuria de a fi creştin”.
            Concursul, structurat pe trei secţiuni, s-a desfăşurat în diferite etape prin participarea copiilor, profesorilor şi a preoţilor înscrişi în programul catehetic amintit mai sus. Din cadrul Protopopiatului Avrig au participat următoarele 9 parohii: AVRIG IV, BOIŢA, COLUN, GLÂMBOACA, MÂRŞA, NOU ROMÂN, RACOVIŢA, SEBEŞU DE SUS, SEBEŞU DE JOS. Prima etapă, cea locală, s-a desfăşurat în fiecare din cele 9 parohii, iar copiii care au promovat locul I la fiecare din cele trei secţiuni, au participat mai departe la etapa pe Protopopiat care s-a desfăşurat la Avrig în catedrala „Adormirea Maicii Domnului”, în data de 30 aprilie ora 8, 30, imediat după Sfânta Liturghie.


            Cele trei secţiuni ale concursului sunt:
1.      Interpretarea unui cântec religios sau a unui cântec popular.
2.      Recitarea unei poezii religioase sau populare cu caracter patriotic, religios.
3.      Interpretarea unui text literar în proză.


Primii trei clasaţi pentru cele trei secţiuni la etapa pe Protopopiat vor participa la Sibiu la etapa pe Eparhie a concursului, care se va desfăşura Joi, 9 Mai la ora 9. După ce comisia de jurizare va delibera, se va face premierea de către Înaltpreasfinţia Sa Laurenţiu în capela Facultăţii de Teologie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu