sâmbătă, 6 aprilie 2013

Săptămâna altfel

de Prof. Monica Başca



Centrul Cultural Misionar Gheorghe Lazăr Avrig l-a avut ca invitat, în 3. 04. 2013, pe Teodor Tulpan, primul român care a ajuns pe Everest. În cadrul unui eveniment organizat de Liceul „Gheorghe Lazăr” Avrig, prin diriginții claselor a VIII-a și Pr. Prot. Vasile Gafton, alpinistul român a prezentat cele 12 expediții  realizate între anii 1996 și 2011:
          La evenimentul care a avut loc în cadrul săptămânii ,,Să știi mai multe, să fii mai bun!”au participat copii și profesori de la liceu. Timp de mai bine de o oră au fost proiectate imagini impresionante din cadrul expediţiilor, acestea fiind însoţite de relatările alpinistului Teodor Tulpan. 
            Copiii sunt foarte interesaţi de acest gen de evenimente. Interesul acestora este foarte mare. Ei au adresat întrebări despre pregătirea necesară pentru ascensiune, despre oamenii întâlniţi în expediţii, despre culturile şi civilizaţiile întâlnite. De asemenea, alpinistul Teodor Tulpan îi motivează pe copii să se apropie de natură, de munte, de expediţii. În acest sens deseori organizează trasee pentru copii în munţii din apropiere.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu